Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu

0226 3520059
M. Akif Ersoy Mah. Mithat Paşa Cad. No10 Çiftlikköy / Yalova
Vizyon
Çalışanların ve öğrencilerin çatısı altında olmaktan mutlu olduğu, mensubu olmakla övündüğü kaliteli Eğitim ve Kültür Yuvası olmak!
Misyon
Bir İmam Hatip Ortaokulu olarak; Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçlarını gerçekleştirmek, Eğitim öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak, milli, manevi, insani, evrensel etik değerlere sahip tam donanımlı iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek .
Başarılar
1-Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünün 1.dönem yaptığı Kazanım Ölçme Sınavında Çiftlikköy İmam Hatip Orta okulu devlet okulları sıralamasında İlçe 1.si ve Yalova 3.su oldu. 2-Çiftlikköy ilçe orta okulları arasında yapılan 24 Kasım Öğretmenler günü konulu şiir yarışmasında çifte derece aldı.Okulun 5/A sınıfı öğrencisi Ömer Faruk KAMAR ilçe birinciliği, 5/C sınıfı öğrencisi Sevcan ARSLAN ilçe ikinciliğini elde etti. 3-Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü Tarafından düzenlenen 77.Atatürk Koşusu yarışmasında Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu Küçük Erkekler takımı il birincisi oldu. 5/A sınıfından Yusuf Kına, 5/B sınıfından Burak Yürekseven ve 5/C sınıfından İlhan üzümden oluşan Atletizm takımı Yalova´dan birincilik kupasıyla döndü. Okulun öğrencilerinden Nisanur BALA da Küçük Kızlar arasında Yalova ikinciliği alarak Gümüş Madalyayı aldı. 4-Yalova genelinde Yalova MEB´in de anlaşma yaptığı Analiz yayınlarının 16 Kasım 2016 yaptığı Kazanım Ölçme Sınavında Çiftlikköy İmam Hatip Orta okulu okullar sıralamasında 5,6,7.sınıflarda İl 1.si olarak zirvedeki yerini korudu.
08:50-15:10 Pazartesi günleri çıkış 16:00´dır.
İngilizce, Arapça
Minibüs, Servis vb. toplu ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.
Servis Bilgisi
Okulumuzda, ilimizin farklı bölgelerine ulaşım sağlayan ondört adet servis hizmet etmektedir.
Yerleşim Yeri
Okul Arsa Büyüklüğü: 6000 metrekare Arsanın Mülkiyetinin Ait Olduğu Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
İl Merkezine 2 İlçe Merkezine 1 km uzaklıkta
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl Arapça, Şiir, Kur´an vb. Sosyo-kültürel alanlarda ve akademik olarak birçok alanda dereceye giren öğrencilerimiz bulunmaktadır. Üst öğrenim kurumlarından sınavla öğrenci alan okullara yaklaşık 42 öğrencimiz yerleşmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%48 oranında LGS sınavına giren öğrencilerimiz, sınavla öğrenci alan liselere yerleşmektedir.
Sportif Etkinlikler
KARATE/GÜREŞ/DART/ORYANTRİK/SATRANÇ/İZCİLİK/YÜZME/OKÇULUK/FUTBOL/BASKETBOL/VOLEYBOL GİBİ PEK ÇOK SPORTİF FAALİYETİMİZ VARDIR
Bilimsel Etkinlikler
BİREYSEL PROJE BAŞVURU VE TÜBİTAK GİBİ PEK ÇOK ALANADA BİLİMSEL ETKİNLİKLERLE ADIMIZDAN SÖZ ETTİRMEKTEYİZ