YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu

Öğretim Yılı : 2023-2024

Rapor Tarihi :14 EKİM 2023

Rapor Numarası  : 1

Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin12.ve13'üncü maddeleri ve ilgili diğer ilgili hükümleri gereğince Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu;15.10.2022 tarihindesaat14:00'da yapılan Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısında mevzuat hükümleri doğrultusunda belirlenmiş, 15.10.2022 tarihinde 1 (Bir) numaralı karar ile iş bölümü yaparak faaliyete başlamış karar defterine yazılı kararları almış, kararlara konu iş ve işlemleri Okul Aile Birliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütmüş, anılan kararlara konu olan aşağıdaki cetvelde niteliği ve niceliği verilen harcamaları usulüne uygun yaparak kayıtlara geçirmiş olup, söz konusu harcamalara ilişkin belgeleri dosyasında mevcuttur. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu işletme gelir-gider defteri, evrak kayıt defteri ve ilgili diğer defterler tutulmakla beraber; gelirler ile giderlere ilişkin tüm iş ve işlemler usulüne uygun yapılarak kayıt altına alınmıştır.

1) Okul aile birliği yönetmeliğinin 14. maddesi gereği denetleme kurulumuz, yönetim kurulu faaliyetlerinin  üç aylık dönemini denetlemiş usulüne uygun kararlar aldığı, okulun eğitim öğretim çalışmalarına katkıda bulunduğu görülmüştür.

2) Yönetim kurulunca toplanılan gelirlerin usulüne uygun bir şekilde kayıt altına alındığı, tutulması gereken defterlerin günü gününe işlendiği görülmüştür.

3) Yapılan harcamalar için komisyon kurulduğu, fatura karşılığında harcama yapıldığı, yapılan işlemlerin TEFBİS modülüne  kayıt edildiği, her türlü satın alınan mallar için yönetim kurulunun karar aldığı ve fatura kayıtlarının işlendiği görülmüştür.

4) 01/01/2023-14/10/2023 tarihleri arası gelirler ve yapılan harcamalar aşağıya çıkarılmıştır:

Okul Aile Birliği Modülü Gelir-Gider Cetveli

2023 Yılı Öncesi (Devreden)

121.098,59 TL

TOPLAM GELİR

TOPLAM GİDER

BİR ÖNCEKİ YILDAN DEVREDEN

2023 Yılı

337.202,05

142.405,01

121.098,59

Genel Toplam

315.895,54

Genel Bakiye

315.895,54 TL(OAB ADINA BANKA HESABINDA)

İşbu faaliyet raporu tarafımızca tanzim edilmekle beraber doğruluğu tarafımızdan imza altına alınmıştır.

BİRGÜL ARİFOĞLU                                  DİLEK AYDIN                                                SEMRA TEKİN

Başkan

Başkan Yardımcısı

Muhasip