yabancı dil ağırlıklı program

Ock

Okulumuzun yabancı dil ağırlıklı 6.sınıfları arasında İngilizce Bilgi Yarışması düzenlendi. Yabancı dil ağırlıklı 6.sınıflarımızın İngilizce Öğretmeni Dudu YILMAZ ünite konuları ve genel bilgilerden oluşan sorular hazırladı. 6-C/D/E sınıflarımızdan 3'er öğrenci sınıflarını temsilen yarışmaya katıldı. Yarışma sonucunda 6-D sınıfı yarışmayı kazandı. Öğrencilerimiz heyecanla birlikte öğrenme deneyimi yaşadı.

Ara

Okulumuzda bulunan kütüphane bünyesinde İngilizce hikaye ve romanların olduğu bir kitaplık köşesi oluşturduk. Bazı kitapları öğrencilerimiz kendi kitaplıklarından bağışladılar. İçerisinde dünya klasikleri gibi bir çok tanınan eserin İngilizcelerinin bulunduğu köşemizden kitaplar ödünç alınabilir. Öğrencilerimiz öğle aralarında İngilizce kitaplarını okuyabilir. Kitaplarımız Kitapi.net sistemine kaydedilmiştir.

Ara

Okulumuz Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflarından 5/C sınıfı, Van Cumhuriyet İmam-Hatip Ortaokulu 5.sınıf öğrencileriyle dijital mektup arkadaşı projesine başladılar. Dil gelişimine katkı sağlamak amacıyla mektup arkadaşlığı yazma aktivitesi olarak oldukça verimli bir  aktivitedir. Bizler bunu dijital çağda e-mail aracılığıyla yapmaya karar verdik. Öğrencilerimiz İngilizce Öğretmenleri Ebru Bülbül önderliğinde öncelikle kendilerini İngilizce tanıtan metinler hazırladı.  Van Cumhuriyet İmam-Hatip Ortaokulu 5-B öğrencileri İngilizce Öğretmenleri Meltem Çokbakar'ın hazırladığı listelerle eşleşti ve dijital olarak yazışmaya başladılar. Proje bu eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecektir.