YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu

TUBİTAK,ANA DİLİ DİL EĞİTİMİ GİBİ PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Ağu

Kas

Okul Müdürümüz Hasan AKPINAR'ın destekleriyle 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde İngilizce öğretmeni Suna DÜĞÜNYURDU'nun kurucu olarak başlattığı 'Let'stakecare of ourvalues' eTwinning Projesi 04/10/2021 tarihinde Ulusal Destek Servisinin onayıyla başlamıştır.

Şbt

2023 Eğitim Vizyonu'nda aklıselim, kalbiselim, zevkiselim sahibi öğrencilerin yetiştirilmesi eğitim sisteminin bir hedefi olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeler ile bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, iletişim imkânlarının artması nedeniyle belirtilen hedefe ulaşabilmeleri öğrencilerin okuma kültürünün geliştirilebilmesine bağlıdır. Okuma kültürü kazanan ve gelişen öğrenciler hayatı anlama ve anlamlandırmayı daha sağlıklı yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanmak üzere hayata geçirilmektedir.

Kas

Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Çalışma planımız hazır .

Ara

Sağlıklı Beslenme hakkında farkındalık oluşturmak için okulumuzda saat 10:30 tüm okul olarak ara öğün beslenmesi yapıyoruz.Her gün bir meyve veya yoğurt ,süt vb. yiyecekleri tüketerek öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz.

Haz

Okulumuzda geri dönüşüm konusunda hassasiyet kazandırmaya çalışıyoruz.Atıkları sıfıra indirgemeye ve kullanılan malzemelerden kalanları ayrı cinslerine göre ayrıştırarak tekrar kullanılmasını sağlayacak kurum ve fırmalarla işbirliği yapıyoruz. Değerli Velilerimiz okulumuzda Sıfır Atık projesi kapsaında atık kağıt, yağ, plastik vb. toplanıp geri dönüşüme gönderilmektedir.

Bursa Bilim Merkezi Gezisi ve Fen Laboratuvarında Yaptığımız Deneylerimiz

May

MEB ve İnsani Yardım Vakfı İHH nın ortak projesi "Her sınıfın bir yetim kardeşi var". Proje komisyonu üyesi çocuklarımız bu ay ki yardımlarını da gönderdi. Öğrencilerimizi kutlarız.